Hei, vil du gi tilgang til informasjon om hvordan nettsidene blir brukt?
Ingen person-info, ingen markedsføring.
EN
NO
Gramo Logo
Medlemskap
Bedrift
Om Gramo
Kontakt oss
Aktuelt
Infosenter
Logg inn
Bli medlem
Medlemskap
Bli medlem
ISRC
Utbetaling
Utbetalingskalkuator
Hjelp for medlemskap
Bedrift
Gramo for bedrifter
Priskalkulator
Hjelp for bedrifter
Om Gramo
Om Gramo
Statistikken
Årsmøte
Års- og åpenhetsrapport
Arv
Klage
Kygo som opptrer på en høy scene

publisert
18.9.23

Kygo mest spilte artist for fjerde året på rad

Med hele 38 ulike låter, og over 1 000 timer på luften, befester Kygo posisjonen som den mest spilte norske artisten på norske radiokanaler, for fjerde året på rad.

Det er låter som "Higher Love”, “Gone Are The Days” og“Dancing Feet”, som løfter DJ-en fra Bergen til toppen av listen. Ifølge den årlige statistikken over radiospilling, som publiseres av Gramo, ble “Dancing Feet” alene spilt 4 872 ganger i løpet av fjoråret, med en samlet spilletid på over 282 timer. Også i 2019, 2020 og 2021 var Kygo den norske artisten som fikk mest spilletid på norske radiokanaler.

- Statistikken viser at det er mange trofaste Kygo-fans blant norske radiolyttere. I tillegg til å være den mest spilte artisten de siste fire årene, var Kygo også den mest spilte artisten i 2015. Hans monsterhit "It Ain´t Me" er den nest mest spilte låten de siste 10 årene, og Kygo har hele syv låter inne på Topp 100 mest spilte låter i perioden 2013 –2022, sier daglig leder i Gramo, Kim Skarning Andersen

Kun slått av Ed Sheeran

Ser vi bort fra nasjonalitet, er Kygo kun overgått av én internasjonal artist. Ed Sheeran fikk over 19 500 avspillinger av sine låter, og mer enn1 100 timer spilletid. Det vil si at nesten 6,5 uker med musikk fra den britiske artisten. Han troner derfor alene på topp, som den mest spilte artisten på norsk radio i 2022, og låten "Bad Habbits" ble spilt hele 5 452 ganger og nådde en samlet spilletid på 337 timer i løpet av fjoråret.

Astrid S er eneste kvinne blant topp 5

Bak Ed Sheeran og Kygo finner vi den første kvinnelige artisten, og det er vår egen Astrid S. Hun ender på en solid fjerdeplass, like bak den kanadiske superstjernen The Weeknd. Astrid S hadde til sammen 40 låter i rotasjon på radio, og ble spilt 18 026 ganger med en spilletid på 811 timer.

5 av 10 på topp

Kygo og Astrid S. etterfølges av flere norske artister i toppen av Gramo-statistikken. Alan Walker og Chris Holsten finner vi på femte og sjetteplass. Dagny er på niende plass, kledelig flankert av Elton John og Justin Bieber på henholdsvis syvende og åttende plass, og David Guetta på tiende. Dermed innehar norske artister til sammen 5 av de 10 øverste plassene på listen over mest spilte artister på radio i 2022.

- Det er inspirerende å se at yngre, norske artister virkelig klarer å hamle opp med de internasjonale stjernene, med lengre fartstid. Det lover godt for fremtiden til norske plateselskaper og artister, og forhåpentligvis også til rekrutteringen av nye talenter til musikkbransjen, sier Andersen.

Andre aktueltsaker

Coverbilde til Eyes Closed av Ed Sheeran
28.6.24

De 100 mest spilte låtene på lokalradio i 2023

Ed Sheeran med "Eyes Closed" var den mest spilte låta på lokalradio i 2023. Den har blitt spilt hele 504 timer og 32 minutter. Det var Miley Cyrus med "Flowers" som toppet på riksdekkende radio, mens Aden Foyer og låta "The Ballet Girl" var blant topp tre på både på riksdekkende og lokalradio.

Les mer
Coverbilde til Eyes Closed av Ed Sheeran
28.6.24

De 100 mest spilte låtene på lokalradio i 2023

14.5.24

Åtte av ti mest spilte artister var menn

Også i 2023 dominerer mennene topplisten. De to kvinnene på listen er norske og med dette markerer Emma Steinbakken og Dagny sin plass i toppsjiktet.

Les mer
14.5.24

Åtte av ti mest spilte artister var menn

13.5.24

På NRK dominerer norsk musikk

Over halvparten av musikken som ble spilt på NRK-radiokanalene i 2023 var norsk. På de kommersielle radiokanalene er det internasjonal musikk som dominerer.

Les mer
13.5.24

På NRK dominerer norsk musikk

Gramo for bedrifter

Bruker du musikk som er hørbar for dine kunder og gjester?

Se hva du må gjøre

Noe du lurer på?

Prøv gjerne vårt infosenter og se om du finner svar der. Hvis ikke – ta kontakt med oss.

Gå til infosenter