publisert

Hoggorm Pizza

Gramo stakk innom Hoggorm Pizza i Bergen for å ta en prat med innehaver Christopher Haatuft. Vi var nysgjerrige på hans tanker rundt bruk av musikk i restauranten.


Har dere et bevisst forhold til musikkbruk i restauranten?

-Ja, det har vi! Egentlig i alle restaurantene jeg driver. Helt tilbake til da vi åpnet Lysverket, med Fredrik Saroea som spiller i Datarock, var det veldig viktig for oss å koble musikkmiljøet til restauranten.

Hva er dine tanker om Gramo og TONO?  

-Før jeg visste hva det var og handlet om, kunne jeg bli irritert for at vi skulle betale. Men når man forstår hvor pengene går, er det greit.

Jeg har inntrykk av at når Gramo- og TONO-pengene kommer, er det veldig kjærkomment for musikerne. At de får seg noen ekstra kroner gjennom Gramo eller TONO skulle bare mangle.

Martin Halla fra Gramo i samtale med innehaver Christopher Haatuft.

Synes du det er greit å betale for musikken?

-Jeg bruker bare en tjeneste som jeg må betale for. Det er en liten utgift som ikke bør ha noe å si for en sjappe som dette, men som betyr mye for utøvere og produsenter. Vi er heldige som får masse penger inn fra gjestene for det vi selger, så vi må også passe på at det går ut igjen til folk som vi er glade i og som bidrar til å gjøre byen og livet vårt fett.

Vi har 15 års leiekontrakter og da må vi ha restauranter og steder som folk blir glad i og føler eierskap til, og musikken er et enkelt virkemiddel for det.
Husleien er vi ikke glad i å betale, men Gramo betaler vi til med glede!

Andre aktueltsaker

28.4.23

Echo - hjertet i Gramo som pumper informasjon, penger og andre verdier

Echo er det tekniske systemet som sørger for at Gramo kan avregne og fordele vederlag individuelt til rettighetshaverne når for eksempel radiostasjonene bruker innspilt musikk.

Les mer
28.4.23

Echo - hjertet i Gramo som pumper informasjon, penger og andre verdier

THE THIEF

THE THIEF i Oslo er ett av hotellene som betaler til Gramo for å fremføre innspilt musikk for gjestene sine, og vi lar oss inspirere av deres bevissthet og tanker rundt musikkbruk. Hotelldirektør Robert Holan gir oss her et lite innblikk i hvordan musikk og kunst kan være et viktig virkemiddel for å skape ønsket stemning.

Les mer

THE THIEF

Gramo for bedrifter

Bruker du musikk som er hørbar for dine kunder og gjester?

Se hva du må gjøre

Hjelp og medlemsservice

For hjelp og service, prøv gjerne vårt infosenter eller snakk med en av våre medarbeidere.

Finn svaret nå
EN
NO
Gramo Logo
Medlemskap
Bedrift
Om Gramo
Kontakt oss
Aktuelt
Infosenter
Logg inn
Bli medlem
Medlemskap
Bli medlem
ISRC
Utbetaling
Utbetalingskalkuator
Hjelp for medlemskap
Bedrift
Gramo for bedrifter
Priskalkulator
Hjelp for bedrifter
Om Gramo
Om Gramo
Årsmøte
Årsrapport
Statistikken
Ledige stillinger