Hei, vil du gi tilgang til informasjon om hvordan nettsidene blir brukt?
EN
NO
Gramo Logo
Medlemskap
Bedrift
Om Gramo
Kontakt oss
Aktuelt
Infosenter
Logg inn
Bli medlem
Medlemskap
Bli medlem
ISRC
Utbetaling
Utbetalingskalkuator
Hjelp for medlemskap
Bedrift
Gramo for bedrifter
Priskalkulator
Hjelp for bedrifter
Om Gramo
Om Gramo
Årsmøte
Statistikken
Åpenhetsrapport og årsrapport
Arv
Klage
publisert
22.6.23

Gramo på Bylarm

Kunstig intelligens og likestilling i musikkbransjen er blant temaene Gramo vil løfte frem under årets konferanse

By:larm holdes i år mellom 14. og 16. september i Oslo. Musikk-konferansen er Skandinavias største og en av hovedstadens viktigste musikkfestivaler. Som tidligere år består programmet både av foredrag, seminarer og panelsamtaler på dagtid, og konserter om kvelden. Om lag 1000 bransjefolk er forventet å delta, foruten et stort antall band, artister og publikummere.    

Gramo vil i år presentere tre sesjoner under årets program: “AI will change everything”, “Slutt på pekeleken – hvordan fikse kjønnslikestilling i musikkbransjen?” og “Your rights, new income”.  

 

Kunstig intelligens og musikkindustrien  

I “AI will change everything” drøfter forsker Daniel Johansson og advokat Silje Strandengen hvordan kunstig intelligens vil påvirke musikkbransjen. Allerede ser man at inntektene fra musikk ender opp hos de store tek-selskapene heller enn hos artistene. Johannsson og Strandengen vil problematisere dette og forsøke å svare på de nødvendige spørsmålene om effektene kunstig intelligens har på musikkindustrien. Foredraget presenteres av Gramo i samarbeid med GramArt.

Tar likestillingen på alvor  

“Fremdeles er det menn som dominerer musikkbransjen. Hvorfor er det slik?” Spørsmålet ble aktualisert under årets Spellemann, da kun mannlige artister var nominert i kategorien “årets låt”. Under Bylarm inviterer Gramo, i samarbeid med Balansekunst og Akks til panelsamtale om temaet. Paneldeltakere er: Samsaya Sampda Sharma; låtskriver, artist og nestleder i NOPA, Lena Midtveit;MD i Sony, Emily-Madelen Harbakk aka Gucci Caliente; produsent og låtskriver og George Ofori, musikkjournalist, DJ, foredragsholder.  

Moderator for samtalen er programleder, DJ og musikkanmelder Christine Dancke.  

Sikrer artistenes opphavsrett  

Gramos rolle er å sørge for at artister, musikere og plateselskap får betalt når deres innspilte musikk brukes på radio eller i det offentlige rom. Men hva med bilder og konsertopptak som filmes av fansen og postes på sosiale medier? Under sesjonen “Your rights, new income” forklarer Mark Isherwood fra DDEX hvordan denne teknologien gjør det er mulig å identifisere innhold fra ulike plattformer og sikre at skapere og rettighetshavere får betalt. Sesjonen presenteres av Gramo, Tono og NEMAA.  

 

Les mer på bylarm.no  

 

Skaff deg billetter til Bylarm her

Andre aktueltsaker

27.9.23

Vil at bransjen stiller krav til kjønnsbalanse 

En jevnere kjønnsbalanse som betingelse for pengestøtte når man arrangerer konserter og festivaler, var blant forslagene som ble drøftet under årets by:larm. - Når situasjonen er alvorlig, synes jeg noen må “bestemme noe strengt”, sier Christine Dancke.

Les mer
27.9.23

Vil at bransjen stiller krav til kjønnsbalanse 

20.9.23

Stor variasjon i andelen norsk musikk på radio

Andelen norsk musikk på de enkelte radiokanalene varierer fra 50, 9 prosent på NRK P1 til 5,6 prosent på Radio Norge.

Les mer
20.9.23

Stor variasjon i andelen norsk musikk på radio

18.9.23

Kygo mest spilte artist for fjerde året på rad

Med hele 38 ulike låter, og over 1 000 timer på luften, befester Kygo posisjonen som den mest spilte norske artisten på norske radiokanaler, for fjerde året på rad.

Les mer
18.9.23

Kygo mest spilte artist for fjerde året på rad

Gramo for bedrifter

Bruker du musikk som er hørbar for dine kunder og gjester?

Se hva du må gjøre

Hjelp og medlemsservice

For hjelp og service, prøv gjerne vårt infosenter eller snakk med en av våre medarbeidere.

Finn svaret nå