Hei, vil du gi tilgang til informasjon om hvordan nettsidene blir brukt?
Ingen person-info, ingen markedsføring.
EN
NO
Gramo Logo
Medlemskap
Bedrift
Om Gramo
Kontakt oss
Aktuelt
Infosenter
Logg inn
Bli medlem
Medlemskap
Bli medlem
ISRC
Utbetaling
Utbetalingskalkuator
Hjelp for medlemskap
Bedrift
Gramo for bedrifter
Priskalkulator
Hjelp for bedrifter
Om Gramo
Om Gramo
Statistikken
Årsmøte
Års- og åpenhetsrapport
Arv
Klage
Foto av Emma Steinbakken, tatt av fotograf Jonathan Vivaas Kise

Foto: Jonathan Vivaas Kise

publisert
5.5.24

Emma Steinbakken overtar som mest spilte norske artist på radio

Hun vipper dermed Kygo ned fra tronen som den mest spilte norske artist på radio, en posisjon han har holdt de siste 8 årene.

Det er låter som Jeg glemmer deg aldri, Used To Love You og ikke minst cover-versjonen av Bjørn Eidsvaags Floden fra TV2-programmet Hver Gang Vi Møtes, som løfter Steinbakken til toppen av listen.  

Ifølge den årlige statistikken over radiospilling, som utgis av Gramo ble Floden alene spilt 3832 ganger på radio i løpet av 2023, med en samlet spilletid på over 218 timer. Floden sikret også Steinbakken Spellemannsprisen for Årets låt nå i april.  

- Wow, det var da voldsomt! Emma hadde jo et fantastisk år i 2023 med Hver Gang Vi Møtes, sitt første album samt en EP, som alle gikk bra på radio. Så man forventet jo at hun kom til å ligge høyt, men helt øverst som norsk hovedartist foran store artister med enorme kataloger, det er spinnvilt!, sier Guttorm Raa i Steinbakkens management Be Nice.  

9 timer mer enn Kygo

Steinbakken hadde 30 innspillinger i rotasjon på norsk radio i året som gikk. Av disse er 5 på listen over de 100 mest spilte låtene i 2023. Samlet sett fikk låtene hennes 14.486 avspillinger og over 740 timer spilletid på luften. Det er om lag 9 timer mer enn Kygo, som for første gang på åtte år må gi fra seg topplasseringen.  

Fremdeles populær

Kyrre “Kygo” Grøvell-Dahll har likevel ingen grunn til å henge med hodet. Han er fremdeles den nest-mest spilte hovedartisten, og tar man med i beregningen at han er medvirkende på en rekke låter signert andre artister, er han fremdeles den mest spilte norske utøveren.  

-Kygo har vært og er kjempepopulær blant radio-lytterne. Det har aldri skjedd at en artist har ligget så lenge på toppen av listen. Vi var spente på om han skulle klare det i år igjen, men det var egentlig litt godt å se at det er endringer.  Ekstra gøy er det at det er en kvinne som utfordrer, sier kommunikasjonssjef i Gramo, Rita H. Mamelund.  

Bare slått av The Weeknd

Ser man bort fra nasjonalitet er Steinbakken bare overgått av én internasjonal artist. The Weeknd fikk 13.521 avspillinger av sine låter. Det er færre enn Steinbakken, men han overgår henne likevel i spilletid med en total på 789 timer. Deretter følger Ed Sheran på tredjeplass, nevnte Kygo på fjerde og David Guetta på femte. Elton John og Justin Bieber tar henholdsvis 6 og 10-ende plass, mens de norske artistene Chris Holsten, Alan Walker og Dagny innehar 7, 8 og 9 plass.  


Om statistikken

Statistikken er basert på rapporter for 2023 registrert i Gramo fram til april 2024, og omfatter all radiospilling av utgitte innspillinger i kanalene til NRK, P4 og Bauer Media. Musikk brukt i lokalradioer, butikker, kaféer, treningssentre og liknende er ikke med i denne statistikken, men er med i fordelingen av Gramo-penger til rettighetshaverne

Du kan se og laste ned statistikken her

Andre aktueltsaker

Coverbilde til Eyes Closed av Ed Sheeran
28.6.24

De 100 mest spilte låtene på lokalradio i 2023

Ed Sheeran med "Eyes Closed" var den mest spilte låta på lokalradio i 2023. Den har blitt spilt hele 504 timer og 32 minutter. Det var Miley Cyrus med "Flowers" som toppet på riksdekkende radio, mens Aden Foyer og låta "The Ballet Girl" var blant topp tre på både på riksdekkende og lokalradio.

Les mer
Coverbilde til Eyes Closed av Ed Sheeran
28.6.24

De 100 mest spilte låtene på lokalradio i 2023

14.5.24

Åtte av ti mest spilte artister var menn

Også i 2023 dominerer mennene topplisten. De to kvinnene på listen er norske og med dette markerer Emma Steinbakken og Dagny sin plass i toppsjiktet.

Les mer
14.5.24

Åtte av ti mest spilte artister var menn

13.5.24

På NRK dominerer norsk musikk

Over halvparten av musikken som ble spilt på NRK-radiokanalene i 2023 var norsk. På de kommersielle radiokanalene er det internasjonal musikk som dominerer.

Les mer
13.5.24

På NRK dominerer norsk musikk

Gramo for bedrifter

Bruker du musikk som er hørbar for dine kunder og gjester?

Se hva du må gjøre

Noe du lurer på?

Prøv gjerne vårt infosenter og se om du finner svar der. Hvis ikke – ta kontakt med oss.

Gå til infosenter