Hei, vil du gi tilgang til informasjon om hvordan nettsidene blir brukt?
Ingen person-info, ingen markedsføring.
EN
NO
Gramo Logo
Medlemskap
Bedrift
Om Gramo
Kontakt oss
Aktuelt
Infosenter
Logg inn
Bli medlem
Medlemskap
Bli medlem
ISRC
Utbetaling
Utbetalingskalkuator
Hjelp for medlemskap
Bedrift
Gramo for bedrifter
Priskalkulator
Hjelp for bedrifter
Om Gramo
Om Gramo
Statistikken
Årsmøte
Års- og åpenhetsrapport
Arv
Klage
Chris Holsten som holder et diplom fra Gramo

publisert
4.10.23

Chris Holsten leverte fjorårets mest spilte låt på norsk

Holstens “Slå Hjerte, Slå” var den mest spilte norskspråklige låten på radio i 2022. Han innehar også andreplassen på samme liste med “Smilet I Ditt Eget Speil”. Samlet fikk de to Holsten-låtene over 500 timer spilletid på luften.

Dette kommer frem i den årlige statistikken over radiospilling, som offentliggjøres av Gramo. “Slå Hjerte, Slå” ble spilt 4 997 ganger og fikk dermed drøye 263 timer spilletid. Holstens “Smilet I Ditt Eget Speil”, som også toppet listen over norskspråklige låter i 2021, ble spilt 5297 ganger, altså 300 ganger mer. Lengden på låten gjør likevel at den samlet sett fikk kortere tid på luften, med litt over 240 timer.

- I Gramo utarbeider vi topplistene basert på antall minutter og sekunder spilt, og ikke antall ganger spilt. Det er fordiGramo-vederlaget, som vi utbetaler til artistene, beregnes etter samlet spilletid, forklarer Kim Skarning Andersen, daglig leder i Gramo.

- Det at Chris Holsten topper listen to år på rad, sier noe om hvor bred oppslutning han har som artist, og at musikkens hans har kvaliteter som står seg over tid. Det er heller ikke første gang det skjer. I både 2020 og 2021 var Dagny, med låten «Somebody», nr 1 på lista over mest spilte norske låter, uavhengig av språk, sier Andersen.

Steinbakken øverst blant kvinnelige artister

Første kvinnelige artist på listen, finner vi rett bak Holsten. Der, på en tredjeplass, er Emma Steinbakken med Hellbillies-coverlåten “Jeg Glemmer Deg Aldri”, som ble kjent gjennom tv-serien Rådebank. Låten ble spilt på radio 3 817 ganger i løpet av fjoråret, til sammen nesten 220 timer.

Videre på listen følger Ramón med “Ok, Jeg Lover”, Ballinciaga og David Monkel med “Dans På Bordet”, Halva priset og Maria Menamed “Den Fineste Chevyen”, Karpes “Paf.no” og Sondre Justad og Musti med “Sorry”. Chris Holsten sniker seg nok en gang inn på listen med “Bare Når Det Regner” på niende plass, mens Undergrunn tar tiendeplassen med låten“Italia”.  Sistnevnte ble spilt 2944 ganger og fikk litt over 108 timer på luften.

- Det er gledelig å se at norske artister og låter når høyt opp på de ulike topplistene i Gramo-statistikken, også i konkurranse med internasjonale hits. Det viser at norsk musikk holder høy kvalitet og er etterspurt av norske radiolyttere, forteller Andersen.  

Andre aktueltsaker

Coverbilde til Eyes Closed av Ed Sheeran
28.6.24

De 100 mest spilte låtene på lokalradio i 2023

Ed Sheeran med "Eyes Closed" var den mest spilte låta på lokalradio i 2023. Den har blitt spilt hele 504 timer og 32 minutter. Det var Miley Cyrus med "Flowers" som toppet på riksdekkende radio, mens Aden Foyer og låta "The Ballet Girl" var blant topp tre på både på riksdekkende og lokalradio.

Les mer
Coverbilde til Eyes Closed av Ed Sheeran
28.6.24

De 100 mest spilte låtene på lokalradio i 2023

14.5.24

Åtte av ti mest spilte artister var menn

Også i 2023 dominerer mennene topplisten. De to kvinnene på listen er norske og med dette markerer Emma Steinbakken og Dagny sin plass i toppsjiktet.

Les mer
14.5.24

Åtte av ti mest spilte artister var menn

13.5.24

På NRK dominerer norsk musikk

Over halvparten av musikken som ble spilt på NRK-radiokanalene i 2023 var norsk. På de kommersielle radiokanalene er det internasjonal musikk som dominerer.

Les mer
13.5.24

På NRK dominerer norsk musikk

Gramo for bedrifter

Bruker du musikk som er hørbar for dine kunder og gjester?

Se hva du må gjøre

Noe du lurer på?

Prøv gjerne vårt infosenter og se om du finner svar der. Hvis ikke – ta kontakt med oss.

Gå til infosenter